Domácí tatarská omáčka

Nedá to tolik práce a jedlíci to ocení!

Suroviny:
250 g majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
1-2 sterilované sladkokyselé okurky
1 cibule
sůl
pepř

Postup:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nastrouháme na hrubším struhadle.

2. Do majonézy vmícháme nakrájenou cibuli, nastrouhané okurky, hořčici, opepříme, osolíme a zamícháme. Ochutnáme a podle vlastního gusta vyladíme. Zkuste čerstvě mletý pepř, je podstatně aromatičtější, než klasický mletý.

3. Používáme na saláty (zeleninové i bramborové), ke grilovanému masu, ke smaženému sýru, na hranolky atp. Můžeme i dál ochucovat – trochou kečupu nebo strouhaným křenem…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.