Čočka s vejci a červenou řepou

Pokud ještě něco zbylo z pomlázky…

Ingredience
  • 4 šálky uvařené čočky
  • 1 šálek sterilované červené řepy
  • cibulka
  • olej
  • sůl, pepř
  • natvrdo vařená vejce

Postup:

  1. Do uvařené vystydlé čočky vmícháme na kostičky nakrájenou sterilovanou červenou řepu, přidáme drobně nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, zakápneme dobrým olejem a jemně promícháme.
  2. Na talíři doplníme cibulkovou natí nebo pažitkou a rozkrojenými vařenými vejci.

Související

  • Čočka s klobásou a vejcem

    Pro vegetariány stačí zrušit klobásu.

  • Čočka s dýní

    Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.        

  • Čočka a kroupy

    Znáte to – hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den. Uvidíme, jestli to bude chytřejší, když hrách vyměníme za čočku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.