Cizrna po africku
Cizrna je světově třetí nejdůležitější luštěnina – hned po hrachu a fazolích a zabydluje se i v české kuchyni.b
- 1 konzerva sterilované cizrny (obsah 400 ml)
- sterilovaná rajčata – 400 ml
- 1 cibule
- 100-150 g selského boku nebo anglické slaniny
- 2 lžíce arašídového másla (nepřislazovaného)
- šálek kokosového mléka
- 1 červená paprika
- česneku podle chuti
- sůl
- mleté chilli nebo chilli omáčka
- olej
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku a nakrájenou papriku a opečeme.
- Přidáme rajčata, scezenou cizrnu, arašídové máslo, kokosové mléko, sůl a chilli podle chuti.
- Trochu podlijeme a povaříme asi čtvrt hodiny.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Cizrna na portugalský způsob
Suroviny: Černé olivy, 3 stroužky česneku, špetka chilli, 2 cibule, 250g cizrny, 1 domácí klobása, 1 kousek filé z mořské ryby, olej, špetka pepře a špetka soli.
-
Vařená cizrna – základní recept
Suroviny: 200 g cizrny, voda, je vhodné přidat některé bylinky – např. saturejku, kmín nebo bazalku, fenykl.
-
Cizrna se slaninou
Jak jednoduše to zní, tak jednoduché je to na přípravu. Na cizrnu se doptáte také jako na římský hrách - je to výborná luštěnina, použitelná na mnoho způsobů v tepl...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.