Cizrna po africku

Cizrna je světově třetí nejdůležitější luštěnina – hned po hrachu a fazolích a zabydluje se i v české kuchyni.b

Ingredience
  • 1 konzerva sterilované cizrny (obsah 400 ml)
  • sterilovaná rajčata – 400 ml
  • 1 cibule
  • 100-150 g selského boku nebo anglické slaniny
  • 2 lžíce arašídového másla (nepřislazovaného)
  • šálek kokosového mléka
  • 1 červená paprika
  • česneku podle chuti
  • sůl
  • mleté chilli nebo chilli omáčka
  • olej

Postup:

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku a nakrájenou papriku a opečeme.
  2. Přidáme rajčata, scezenou cizrnu, arašídové máslo, kokosové mléko, sůl a chilli podle chuti.
  3. Trochu podlijeme a povaříme asi čtvrt hodiny.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

  • Cizrna na portugalský způsob

    Suroviny: Černé olivy, 3 stroužky česneku, špetka chilli, 2 cibule, 250g cizrny, 1 domácí klobása, 1 kousek filé z mořské ryby, olej, špetka pepře a špetka soli.

  • Vařená cizrna – základní recept

    Suroviny: 200 g cizrny, voda, je vhodné přidat některé bylinky – např. saturejku, kmín nebo bazalku, fenykl.

  • Cizrna se slaninou

    Jak jednoduše to zní, tak jednoduché je to na přípravu. Na cizrnu se doptáte také jako na římský hrách - je to výborná luštěnina, použitelná na mnoho způsobů v tepl...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.