Cikánský chléb

Libový bůček, chléb, kapii, česnek, sůl, pepř, kmín, francouzskou hořčici a křen. Asi 1 cm silné plátky bůčku naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem. Pak je dáme na pekáč, přidáme kmín, mírně podlijeme vodou a v troubě upečeme dozlatova. Uděláme si topinky, které jemně potřeme hořčicí, na to dáme ty jednotlivé plátky bůčku a posypeme to strouhaným křenem a ozdobíme kapií.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.