Celozrnné špagety po boloňsku
Na návštěvě v italské kuchyni...
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 250-300 g pasírovaných rajčat
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 cibule
- olej
- sůl
- tymián
- 2-3 stroužky česneku
- sklenka bílého vína
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme drobně nakrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, po chvíli i plátky česneku a necháme rozvonět.
- Vložíme mleté maso a vařečkou promícháváme, aby se rovnoměrně opeklo.
- Podlijeme vínem, produsíme, přidáme nakrájený řapík celeru, pasírovaná rajčata a protlak. Osolíme a okořeníme špetkou tymiánu a necháme pomalu a dlouho mírně dusit – klidně i 1,5 až 2 hodiny. Kontrolujeme tekutinu, v případně potřeby mírně podlijeme.
- V závěru vedle uvaříme celozrnné špagety v osolené vodě.
- Na talíři pak ještě posypeme strouhaným parmezánem.
Související
-
Špagety aglio s pancettou
Špagety aglio olio – tedy špagety s česnekem a olejem známe; zkuste olej vyměnit za pancettu nebo anglickou slaninu nebo špek. Vždycky to bude příjemné chuťové překvapení.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka