Čaj Gaba – přítel soustředění, jater a ledvin
Čaj Gaba připutoval do Česka z Japonska. Zpracovávají ho tam speciální technologií, při které jsou listy vystaveny působení dusíku – listy pak obsahují velké množství gama-aminomáselné kyseliny – ta na lidský organismus působí opravdu blahodárně.
Čím delší a intenzivnější působení dusíku je, tím je gaba kyselina v čaji zřetelnější. Popíjení zeleného čaje Gaba uklidňuje, a také dlouhodobě zlepšuje soustředění.
Prokrvuje mozek a snižuje hladinu cukru v krvi. Chrání také játra a ledviny. Je v něm obrovské množství antioxidantů. Lahodný čaj Gaba má světle žlutou barvu, v jeho chuti rozpoznáte mátu, ale i máslové tóny.
Související
-
Černý čaj je zdravý i oblíbený. Umí například snížit vysoký krevní tlak
Čaj je druhým nejznámějším a nejrozšířenějším nápojem na světě, hned po vodě. Obsahuje například kofein, který patří k tzv. „chytrým drogám“, které stimulují organismus.
-
Lapacho – čaj, který Inkové považovali za zázračný
Až 700 let se dožívá a strom lapacho, který je doma v Jižní Americe. Dorůstá až 20 metrů a z jeho kůry se vaří čaj měděné barvy, který Inkové považovali za zázračný.
-
V Asii pijí a uctívají zelený čaj už odpradávna. Jde o svěží a zdravý nápoj
Legenda vypráví o tom, že někdy v době před 5 000 lety spadlo čínskému císaři do kotlíku několik lístků čajovníku. Císař vodu vypil a do jeho těla se vlila velká energie.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.