Bublanina meruňková
Nemáte třešně, višně, rybíz ani jahody? Tak si dejte bublaninu meruňkovou...
Suroviny: 4 vejce, 200 g cukru, malá sklenka mléka a malá sklenka oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, půl prášku do pečiva, meruňky.
Pracovní postup: Ušleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, zalijeme mlékem s olejem a pak postupně vsypáváme mouku s práškem. Dobře rozmícháme, vlijeme na vyšší plech, předem vymazaný a vysypaný moukou. Poklademe čtvrtkami meruněk a ve střední troubě upečeme. Upečené nakrájíme a můžeme ještě pocukrovat.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.