Brynzový dort
Suroviny: 5 silnějších palačinek, strouhaný sýr. Náplň: 2 lehce podušené pokrájené cibule, 250g brynzy, 2 trojůhelníkové měkké sýry, 2 lžíce smetany, 2 lžičky solamylu rozmíchané v trošce mléka. Zálivka: 1dc mléka, 1 vejce, 1 lžička solamylu, strouhaný sýr.
Postup: Do vymaštěné dortové formy budeme postupně ukládat palačinky, brynzovou náplň, vrstvu strouhaného sýry a opět, palačinky, náplň, strouhaný sýr. Nakonec dáme palačinku, na kterou nalijeme zálivku. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. 10 minut přikryté a přibližně dalších 10 minut odkryté.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.