Bramborový špíz s jehněčím masem

Suroviny: 240 g jehněčího masa, 2 červené feferonky, 1 kousek zázvoru, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 24 malých brambor, 16 třešňových rajčat, 8 malých cibulí, šalvěj.

Postup: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Feferonky nadrobno pokrájíme. Oloupaný zázvor posekáme. Smícháme feferonky, zázvor, 5 lžic citrónové šťávy, trošku soli a pepře. Ve směsi marinujeme maso 2 hodiny. Brambory omyjeme a vaříme přibližně 25 minut v osolené vodě. Rajčata omyjeme. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme a otrháme lístky. Maso necháme okapat a střídavě napichujeme s bramborami, rajčaty, cibulí a lístky šalvěje. Grilujeme za stálého otáčení asi 10 min. Občas potřeme marinádou.

Omáčka k masu:

Smícháme česnek, ostříhanou řeřichu, jogurt, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř a cukr.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Petr Novotný!

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.