Bramborovo-mrkvové knedlíky
Hezky vypadají na řezu.
Ingredience
- 200 g studených vařených brambor
- 150 g hrubé mouky
- 50 g dětské krupičky
- 1 vejce
- 40 g vařené mrkve
- sůl
Postup:
- Vařené studené brambory (vařené ideálně den předem) nastrouháme na slzičkovém struhadle, přistrouháme vařenou mrkev, přisypeme mouku a krupičku, osolíme a s vajíčkem propracujeme na hladké těsto.
- Z těsta tvoříme kuličky velké asi jako pingpongový míček. Vodu uvedeme do varu, osolíme a vhodíme knedlíky. Odmícháme ode dna, aby se nepřilepily a vaříme asi 10-15 minut – podle velikosti. Jeden knedlík rozkrojíme na zkoušku, jestli už je těsto provařené.
- Používáme jako přílohu – například k masu se zelím, před podáváním knedlíky rozkrojíme na půl.
Související
-
Cuketové zelí s plněnými bramborovými knedlíky
Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.