Beťárské vepřové
750g vepřové kýty, 50g slaniny, 50g sádla, 100g sterilovaných žampionů, 100g sterilovaných fazolek, 100g šunky, 500g leča, mletá paprika, sůl, pepř a česnek. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do pánve na rozpálený tuk, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek. Maso opečeme ze všech stran do měkka. Přidáme fazolky, pokrájené žampiony, nakrájenou slaninu, posekanou šunku, lečo a vše osmahneme. Paprikou to v závěru dochutíme.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka