Beťárské vepřové
750g vepřové kýty, 50g slaniny, 50g sádla, 100g sterilovaných žampionů, 100g sterilovaných fazolek, 100g šunky, 500g leča, mletá paprika, sůl, pepř a česnek. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do pánve na rozpálený tuk, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek. Maso opečeme ze všech stran do měkka. Přidáme fazolky, pokrájené žampiony, nakrájenou slaninu, posekanou šunku, lečo a vše osmahneme. Paprikou to v závěru dochutíme.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.