Bašta pro hladového vlka

Suroviny: 5 velkých brambor, 2 karotky, 1 petržel, půl skleničky nakládaného celeru, 1 středně velký pórek, 1 kapie, 3 stroužky česneku, 2 nožičky ostřejší klobásy, 100 g špeku, sůl, pepř, vegeta, provensálské koření, sladká šlehačka.

Postup: Vymastíme si pekáč. Do velké mísy nakrájíme na hrubší kousky brambory, karotku a petržel. Přidáme nakládaný celer, na kolečka nakrájený pórek, kapii, nadrobno nasekaný česnek a na kolečka nakrájenou klobásu. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme vegetu, provensálské koření a nasypeme do pekáče. Navrch poklademe plátky nakrájeného špeku. Přiklopíme druhým pekáčem a pečeme ve středně předehřáté troubě asi 50 minut. Potom to odkryjeme, zalijeme skleničkou sladké šlehačky a dopečeme odkryté.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.