Banánový cheesecake od Kačenky
Pracnější moučník – ale ta lahoda na jazyku!
Suroviny:
200 g máslových sušenek
110 g rozpuštěného zchladlého másla
3 zralé banány
2 balení sýra Philadelphie (po 125 g) nebo stejné množství Lučiny
150 g tučného tvarohu a 50 g kysané smetany
2 větší vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru
150 g kvalitní čokolády
1 lžička másla
Postup:
- Sušenky rozmixujeme, přidáme máslo a vypracujeme jednolitou hmotu.
- Dortovou formu vyložíme pečicím papírem (kolečko na dno a na stěny kouskem tuku přichytíme pás) a vložíme těsto ze sušenek.
- Na náplň rozmačkáme banány, dohromady vyšleháme Philadelphii a tvaroh se smetanou a vmícháme banánovou kaši.
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pak obě hmoty smícháme do hladka a vlijeme na sušenkový základ. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi hodinu, upečený koláč necháme vychladnout v pootevřené troubě.
- Vychladlý cheesecake dotvoříme čokoládovou polevou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme lžičku másla nebo ztuženého tuku, zamícháme a přelijeme na cheesecake. Uložíme do ledničky, aby vše ztuhlo, můžeme ještě posypat sekanými ořechy nebo před podáváním dozdobit kolečky banánu a šlehačkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka