Autokemp Aljaška ve Staré Olešce je ideálním výchozím bodem pro výlety po národním parku České Švýcarsko

1. srpen 2023

Malý, ale útulný kemp Aljaška ve Staré Olešce leží zhruba 10 kilometrů od Děčína. Je ideálním výchozím bodem pro výlety – třeba do národního parku České Švýcarsko.

Ubytovat se je tam možné v dřevěných chatičkách, pár kroků od kempu je Olešský rybník, na kterém je možné projet se šlapadlem nebo se v něm vykoupat.

„Je to tady super, blízko k vodě. Jezdíme sem už 20 let,“ pochvaluje si autokemp Aljaška Monika Günzelová. Do malého kempu vedle rybníku jezdila s manželem a dětmi, které už odrostly. Teď si tu manželé z Mostu užívají pohodu jenom ve dvou.

Díky tomu, že sem jezdí dvě dekády, mohou hodnotit, jak se zařízení v čase proměňovalo.

„Je tady hezčí vybavení chatek, nebývaly tu ledničky. Je tu nová kuchyňka, hospůdka, sprchy, koupelny, sociálky – všechno je tady zrenovované a udržované,“ popisuje Monika Günzelová.

Kvalita služeb na prvním místě

Na kvalitě služeb, který malý kemp uprostřed rekreační oblasti ve Staré Olešce nabízí, si zakládá jeho provozovatel Stanislav Zahradník.

„Letošní novinky jsou pro mě dost důležité, ale lidé je asi nedokážou vidět. Ucítí je ale ve službách – kvalitní rozvody elektřiny, dostatek teplé vody. Pro jistotu jsem ale ceny nechal tak, jak byly loni,“ říká Zahradník. Poukazuje přitom na dva covidové roky a loňský ničivý požár v národním parku České Švýcarsko, který se podepsal také na návštěvnosti kempů, kdy lidé jejich návštěvy ze strachu rušili.

Kemp Aljaška nabízí ubytování v 10 dvoulůžkových a 20 čtyřlůžkových chatách. Kromě sousedství s rybníkem, ve kterém se dá koupat nebo si půjčit šlapadlo, má i další přednosti.

„Protože jsme na hranici národního parku, tak si myslím, že jsme jako zázemí pro výlety do toho národního parku ideální „Nabízíme, pokud se domluvíme, i stravu. Pokud sem přijede návštěvník, který má představu, že nebude využívat naší služby pohostinství, má tady k dispozici společnou kuchyňku, kde se dá jednodušší strava v pohodě zvládnout,“ dodává provozovatel Stanislav Zahradník.

V kempu je multifunkční hřiště, pingpongové stoly nebo pískoviště a houpačky pro děti. Na recepci je pak možné si zapůjčit sportovní vybavení a po domluvě je možné vzít s sebou do kempu i mazlíčka.

Spustit audio

Související