Kemp v Chabařovicích má výhodnou polohu pro výlety po kraji i pro sportovní aktivity u jezera Milada

28. červenec 2023

Blízkost různých turisticky atraktivních míst i jezera Milada – to jsou podle provozovatelů hlavní výhody autokempu v Chabařovicích. Lidé tam mohou stát s karavanem, ubytovat se v chatce nebo si jen postavit stan.

„Jsme tady úplně poprvé. Přijeli jsme sem ze Žatce, kde máme chalupu – jinak pocházíme od Prahy, z Benešova. U Žatce už to známe, ale začali jsme poznávat, jak jsou Krušné hory krásné, a tak jsme letos hledali nějaký cíl u nich,“ shrnuje v kempu v Chabařovicích Magdalena Machová, která je ubytovaná se svou rodinou v chatce.

Autokemp Chabařovice

Hodnotí při tom změnu regionu. „Posledních x let to šlo hodně nahoru, je vidět, že sem tečou peníze, že je tady snaha, aby se tu udrželi mladí lidé s rodinami. Zlepšila se infrastruktura, je tu hodně aktivit pro děti, a poměr cena – kvalita je tady jiný než v Praze a okolí,“ vysvětluje Machová.

Kolem Chabařovic je řada turisticky zajímavých cílů

Podle spolumajitele chabařovického kempu Jiřího Záhoříka je jednou z hlavních výhod dobrá dostupnost řady výletních míst a to podle něj potvrzují i hosté, kteří se po několik let vracejí.

„Hodně jezdí do Hřenska, na Tiské skály, do Telnice nebo na Milešovku, láká je i štola Starý Martin v Krupce, Komáří vížka nebo i do Stadic lidé dost jezdí,“ vypočítává výhody kempu Jiří Záhořík.

Návštěvnost se podle něj v poslední době zvyšuje i díky blízkému jezera Milada, které vzniklo zatopením někdejšího uhelného lomu Chabařovice.

„Teď to tady objevili Pražáci – z Prahy sem to trvá jen hodinu, tady se ubytují a jdou si zaplavat na Miladu. Tam ještě není žádný kemp, ale věřím, že tam někdy bude,“ dodává Záhořík.

Ten, kdo ale nechce na jezero Milada, může se vykoupat v rybníku, který přímo sousedí s kempem. „Lidi si ale stěžují často na vodu, protože je tam hodně kaprů. Ten rybník neslouží primárně jako koupaliště, ale snažíme se to udržovat,“ dodává Záhořík.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.