Závin s brusinkovým tvarohem
Můžete samozřejmě zvolit i jinou marmeládu.
Ingredience
- 1 plát listového těsta
- 4-5 lžic brusinkové marmelády
- 2 lžíce tvarohu
- vajíčko na pomazání
- sezam na posypání
Postup:
- Listové těsto rozválíme nebo rozvineme na pečicím papíře.
- Smícháme marmeládu s tvarohem a natřeme touto směsí připravené těsto.
- Zavineme, položíme na plech švem dolů, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem.
- Dáme do dobře předehřáté trouby – 190 až 200 stupňů Celsia a upečeme.
- Před krájením necháme vychladnout.
Související
-
Závin se sladkou ricottou
Ricotta je syrovátkový sýr, chuťově nevýrazný - takže si ho můžete upravit jak na slano, tak na sladko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.