Zapečené žampiony Portobello

Portobello jsou větší hnědé žampiony – lépe se loupou i plní.

Ingredience
  • 3-4 žampiony portobello
  • 50 g měkkého salámu nebo šunky
  • 50 g sýra eidam
  • 1 vejce
  • 3-4 plátky uzeného eidamu

Postup:

  1. Žampionům vylomíme nožičku a opatrně je vydlabeme, obojí můžeme později využít do kterékoli zeleninové polévky.
  2. Kloboučky sloupneme a naplníme směsí drobně krájeného salámu, strouhaného sýra a vejce.
  3. Naskládáme na pekáček lehce potřený olejem, na každý žampion položíme plátek uzeného eidamu a dáme do trouby zapéct.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.