Zapečené těstoviny s kuřetem, pórkem a hráškem

Už název napovídá přípravu. Je to dobrá variace na klasické „šunkafleky“.

Suroviny:
250 g vhodných těstovin
200 g pečeného kuřecího masa
1 malý pórek
150 g mraženého hrášku
2-3 lžíce oleje
pepř
sůl
tuk do pekáče
případně 2-3 vejce s trochou mléka

Postup:

1. Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme volit vřetena, fleky, spirály…

2. Na rozehřátém oleji opečeme krátce nakrájený pórek, pak přidáme hrášek, podle chuti osolíme, opepříme a osmahneme.

3. Do uvařených těstovin zamícháme osmahnutou zeleninovou směs, na kostičky nakrájené pečené kuřecí maso. Nemáme-li třeba zbytek od oběda, připravíme si maso z nakrájeného kuřecího prsíčka, osmahnutého na troše oleje.

4. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a v předem vyhřáté troubě zapečeme.
Komu by se stýskalo po vejcích, může těstoviny na pekáčku zalít 2-3 vejci rozkvedlanými v troše mléka.

5. Podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.