Zapečené řízky s vínem
Suroviny: Vepřové řízky nebo plátky z plecka, rajčata, papriky, červené víno, koření (podle chuti – např. paprika, gyros…), tuk a sůl. Množství podle počtu strávníků…
Postup: Do vymazané zapékací misky položíme osolené vepřové plátky, které jsme nechali aspoň 2 hodiny proležet s kořením (pozor na směsi – bývá tam už dost soli obsaženo), na ně dáme nakrájenou papriku, plátky rajčat, pokračujeme vrstvou masa a znovu dáme zeleninu – dokud suroviny stačí. Vše podlijeme červeným vínem a pečeme v troubě do měkka. Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo i s hranolky.
Dobrou chuť vám přeje Lenka Nagyová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.