Vykrajované rakvičky
Nemáte formičky na rakvičky? Nevadí, upečte si vykrajované...
Suroviny: 50 dkg moučkového cukru, 5 žloutků, lžička amonia a 7 dkg hladké mouky.
Pracovní postup: Ušleháme žloutky s polovinou cukru a amoniem. Necháme 12 hodin odpočinout, pak přidáme zbylý cukr a mouku. Z těsta vyválíme slabší plát a vykrájíme malé tvary - nemusí to být zrovna rakvičky. Zpočátku pečeme zprudka, pak spíš dosoušíme. Zdobíme šlehačkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ANNA JANOUŠKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.