Výborné řezy

Nepekli jste v neděli?

Suroviny: 250 g piškotů, na krém: 3 zakysané smetany, 3 vanilkové pudinky, 3 lžíce kakaa, 750 ml mléka, 250 g tvarohu a trochu cukru. Na těsto: 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučky, 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, 4 vejce, půl prášku do pečiva, na ozdobu hořká čokoláda, dobrá marmeláda, rum. Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dozlatova a necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. V mléce rozmícháme pudink a cukr a svaříme v hladký pudink. Pudink necháme důkladně vychladnout. Je lepší jej občas zamíchat, aby se nevytvořil škraloup. Do studeného pudinku vmícháme tvaroh, smetanu a kakao. Upečený a vychladlý piškot potřeme marmeládou a polovinou krému. Piškoty namáčíme do rumu a pokládáme na krém. Druhou polovinu krému rozetřeme na piškoty a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Řezy necháme ztuhnout a nakrájíme na kostky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.