Vepřové špikované česnekem

Pozdrav ze starých českých kuchařek potěší.

Suroviny:
500 g plecka
1 cibule
2 lžíce tuku
menší miska kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
česnek
zázvor – sušený, mletý
sůl
hladká mouka

Postup:

1. Maso prošpikujeme stroužky česneku.

2. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hrubě nastrouhanou zeleninu, poprášíme zázvorem a na tomto základu ze všech stran opečeme maso. Podlijeme a dusíme do měkka. Můžeme dát i do trouby.

3. Když je maso měkké, vyndáme ho na teplý talíř, šťávu podle potřeby zaprášíme hladkou moukou, povaříme a kdo rád hladkou omáčku, ještě ji rozmixuje nebo prolisuje.

4. Maso nakrájíme na úhledné plátky, na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s vařenými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.