Vepřové plátky na hořčici

Správně by bylo „na hořčicích“ – budeme potřebovat dva druhy.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa – nejlépe z krkovice nebo z kýty, z pečeně
  • sůl
  • plnotučná hořčice a hrubozrnná hořčice (s celými semínky)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje na opečení
  •  sklenka smetany

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme a osolíme, pak ještě potřeme plnotučnou hořčicí.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vložíme připravené plátky, opečeme po obou stranách, přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice, mírně podlijeme a dusíme do měkka. V závěru přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
  3. Podáváme s rýží nebo kuskusem, rýžovým bulgurem a podobně.

    Mohlo by vás zajímat