Vepřové plátky na hořčici
Správně by bylo „na hořčicích“ – budeme potřebovat dva druhy.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa – nejlépe z krkovice nebo z kýty, z pečeně
- sůl
- plnotučná hořčice a hrubozrnná hořčice (s celými semínky)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje na opečení
- sklenka smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme a osolíme, pak ještě potřeme plnotučnou hořčicí.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vložíme připravené plátky, opečeme po obou stranách, přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice, mírně podlijeme a dusíme do měkka. V závěru přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
- Podáváme s rýží nebo kuskusem, rýžovým bulgurem a podobně.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.