Vepřové medailonky s jemnou omáčkou

Neradi se loučíme s „rychlovařením“…Suroviny a postup: Plátky z vepřové panenky (400 g) jemně naklepeme, opepříme a v rozehřátém oleji (2 lžíce) po obou stranách opékáme asi 5 minut. Pak je vyndáme na talíř, do pánve přilijeme 50 ml suchého bílého vína, přivedeme k varu, přilijeme 150 ml šlehačky, přidáme na plátky nakrájený camembert (100 g), lžíci dijonské hořčice, ochutíme sušenými bylinkami podle chuti (např. tymián nebo šalvěj, oregano, majoránka…), osolíme, povaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme ho. Podáváme s rýží, čínskými nudlemi, krupicovými noky…

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARMILA MANDŽUKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.