Vepřenky

Takové menší české sestry amerických hovězích hamburgerů, které ale jazyk potěší stejně dobře a navíc za menší peníze.

Suroviny:
500 g mletého vepřového masa – např. z plecka
strouhanka z asi dvou rohlíků
1 vejce
2 cibule
sůl
pepř
tuk na smažení
trochu mléka
plnotučná hořčice

Postup:

1. Mleté maso promícháme se strouhankou, nadrobno nakrájenou jednou cibulí, vejcem a podle chuti osolíme, opepříme. Je-li směs příliš drobivá, přidáme 1-2 lžíce mléka nebo raději předem strouhanku smočíme v mléce.

2. Namočenýma rukama pak z hmoty tvoříme placičky asi 1-1,5 cm silné.

3. V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách, odkládáme na teplou mísu.

4. Podáváme s vařeným bramborem, klasika je doplněk v podobě cibule nakrájené na kroužky a plnotučné hořčice – jako čevabčiči.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.