Velikonoční pomazánka
Pro úspěšné koledníky s pomlázkou…
Suroviny:
2-3 vajíčka natvrdo vařená
100 g smetanového taveného sýra
100 g tvarohu (nebo lučiny nebo podobného sýra)
naťová cibulka
pepř
sůl
Postup:
1. Z vajíček uvařených natvrdo si odkrojíme pár koleček na ozdobu. Zbytek rozmačkáme v míse a přidáme tavený sýr a tvaroh.
2. Přidáme nakrájenou cibulku, mírně opepříme a osolíme – pozor, pokud použijete tvarohové sýry, bývají už slané, tak raději ochutnávejte.
3. Pomazánku mažeme na krajíčky chleba, zdobíme kolečky vajec a sekanou naťovou cibulkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.