Vajíčkový salát
Vykoledovaná vejce už radši vyhoďte a na salát si uvařte čerstvá...
Suroviny: 6-7 vařených vajec, 100 g sýra vhodného na strouhání, 1 bílý jogurt a 2 lžíce majonézy nebo tatarské omáčky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, pažitka.
Pracovní postup: Nejdřív si připravíme dresink - smícháme jogurt s majonézou, osolíme, opepříme, ochutíme utřeným česnekem. Vejce nakrájíme a sýr nahrubo nastrouháme, smícháme, zalijeme dresinkem a povrch porcí pak ozdobíme sekanou pažitkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.