Vafle s mascarpone a banány

Když není čas hrát si s těstem, můžete využít vafle kupované.

Ingredience
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
  • 1 lžička cukru
  • půl vanilkového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • sůl
  • na ozdobu: 100 ml šlehačky, 4 lžíce mascarpone a 2 lžičky kakaa, případně trochu cukru, 1-2 banány

Postup:

  1. Smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli.
  2. Přidáme mléko, tuk a vejce a umícháme těsto.
  3. Ve vaflovači pečeme jednotlivé kousky.
  4. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou, v závěru přišleháme kakao a podle chuti dosladíme. Kupované vafle bývají sladké dost, tam krém nemusíme přislazovat.
  5. Jednotlivé vafle potřeme krémem a ozdobíme plátky banánu.

Související

  • Šlehačková bábovka

    Šlehačka zastoupí v těstě tuk a mléko, moučník je příjemně vláčný.

  • Šlehačkový KOKA-dortík

    Suroviny: 1 balíček KOKA sušenek, 1 balíček piškotů, 1 šlehačka, 2 kelímky zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, cukr moučka podle chuti, kakao a skořice na ...

  • Makový dort se šlehačkou

    Aneb povýšení makovce do šlechtického stavu.