V Ústí nad Labem a v Teplicích se po dvou měsících znovu otevřela muzea

12. květen 2020 09:43

Do Muzea města Ústí nad Labem nebo do Regionálního muzea v Teplicích můžou od 12. května opět návštěvníci. Během dvou měsíců, kdy bylo zavřeno, chystali muzejníci nové výstavy.

V Ústí nad Labem je to velká výstava o píscích z celého světa. Hotová je podle ředitele Václava Houfka i nová výstava.

„V klubovně je menší výstava, kterou připravujeme k letošnímu 75. výročí osvobození českých zemí od nacistické okupace. Do konce května pak budeme mít připravenou výstavu o fotografovi Rudolfu Jenatschkem, který dokumentoval Ústí nad Labem a jeho okolí od začátku 20. století až do 2. světové války. V půlce června bychom pak chtěli otevřít výstavu k 75. výročí založení Severočeské knihovny,“ přiblížil ředitel ústeckého muzea Václav Houfek.

Muzeum města Ústí nad Labem bude otevřené od úterý 12. května

V muzeu v Teplicích návštěvníci prodloužili dvě výstavy a od příštího týdne chystají novou. Podle ředitele Radka Spály během dvou měsíců postupně představí šest exponátů.

„Mají pohnutý osud – dostaly se do muzea zvláštním způsobem, nebo prošly náročným restaurováním, či konzervováním. Je to princip opakující se výstavy, kde se budou po určité době předměty měnit,“ láká ředitel teplického muzea Radek Spála.

Už od 11. května má otevřeno také Oblastní muzeum a galerie v Mostě nebo Památník Terezín.

Spustit audio

Související