V Rychnově otevřeli nové muzeum

24. květen 2008

V Rychnově u Jablonce nad Nisou mají nové muzeum. Expozice se nachází v budově radnice a je věnována hlavně rychnovskému malířství.

Muzeum bylo vybudováno z prostředků obce a díky podpoře Česko-německého fondu budoucnosti. Mediálními partnery jsou Televize RTM a Český rozhlas Sever. K vidění je komorní expozice připomínající bohatou tradici rychnovského malířství a uměleckořemeslných odvětví z konce 18. stol. Vystavena je řada drobných uměleckých předmětů, dóz, z hmoty zvané papier-mâché a závěsných obrazů, převážně s náboženskou tematikou. Mnohá dílka ve své době získala významná ocenění na světových výstavách. Muzeum je otevřeno od pondělí do pátku od 9 do 11 hodin, od pondělí do čtvrtka také odpoledne od 14 do 16 hodin. Na slavnostním otevření muzea se byla podívat i jablonecká zpravodajka Českého rozhlasu Sever Radana Schaeferová.

autoři: Radana Schaeferová , David Hertl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.