V Pohádkovém lese v Děčíně se potkáte s ježibabou, šnekem, čertem, i hrncem z pohádky Hrnečku vař

23. září 2024

Do Pohádkového lesa vás od hlavního vlakového nádraží v Děčíně dovede modře značená cesta. Je to asi dva kilometry a můžete se zastavit na vyhlídkovém místě u pomníku věnovaném roku 1862 tragicky zesnulému zámeckému zahradníkovi Františku Joštovi. Také se můžete protáhnout na různých cvičících nástrojích, které jsou u cesty rozmístěny.

Oproti místům se stejnou tématikou je děčínský lesní Pohádkový les co do počtu soch skromnější – projdete ho asi za 20 minut, ale koneckonců, dá se tu posedět, nadýchat se lesního vzduchu nebo se rozhlížet z dřevěné vyhlídky s ukazateli na nejbližší vrcholy – Lotarův vrch, Klobouk a Děčínský Sněžník.

Na návštěvníky tu čekají houbová rodina, čert, čarodějnice z Mrazíka se sovou na rameni, motýlí víla, medvěd, trpaslíci, hrnec s pohádkovou kaší, šnek, totem i zastřešené posezení s trůnem.

U lavice s medvědem si můžete uvařit a nakrmit medvěda i medvídě, na šneka si můžete sednout, zkrátka fantazii se meze nekladou. Je tam instalovaná veverčí budka, dvě ptačí budky, budka pro netopýry a malé krmítko.

Na tabuli u vstupní brány jsou tipy na procházky do blízkého okolí Pohádkové lesa – například k Vodárenskému pramenu, Thielově studánce, ke kříži rytíře z Bynova nebo ke Trojsoutoku s obrázky ve skále.

Celá trasa se dá projít i s kočárem do terénu a samozřejmě i s pejskem. Pohádkový les v Děčíně na Letné se může dál rozšiřovat a čeká se i na vaše nápady.

Spustit audio

Související