Pohádkový les v Teplicích může být i nebezpečný. Upozornili na to rodiče malých dětí

8. červen 2021 08:42

Pohádkový les v Teplicích, určený pro nejmenší děti, může být i nebezpečný. Někteří rodiče upozorňují na kameny a střepy u prolézaček, trčící železnou trubku u pohádkových postav, nebo nedostatečné zábradlí v lesoparku podél cesty nad srázem.

Do Pohádkového lesa v Teplicích se vypravila podívat reportérka Českého rozhlasu Jana Vitásková. Poté, co si místo sama prohlédla, si myslí, že stížnosti rodičů jsou oprávněné.

Například hřiště s prolézačkami na okraji lesoparku je plné poházeného kamení. To může být pro nejmenší děti dost zrádné – mohou o některý z kamenů zakopnout, nebo na něj upadnout a zranit se.

Kolem některých pohádkových postav pak je nepořádek – jde přitom nejen o odpadky, ale často i o velké skleněné střepy.

Rodiče si nejvíc stěžují na nebezpečný zbytek železné trubky, která trčí z kostky betonu nedaleko postavy Ježibaby. Tato trubka byla navíc dlouho schovaná v hromadě listí, kam děti rády skáčou.

Cesta lesoparkem vede přímo nad prudkým a skalnatým srázem. Od cesty sráz dělí jen zábradlí z trubek, pod kterými menší dítě snadno projde. Pletivo, které by mohlo děti zastavit, je jen na malém kousku zábradlí, určeném pro zámky lásky.

Vedení Teplic se brzy ke kritice Pohádkového lesa vyjádří. Zatím Český rozhlas dostal jen informaci, že každou podobnou závadu mohou lidé hlásit na webu Teplic.

Spustit audio

Související