Centrum Teplic oživila hudba. Tento týden ji do ulic města přináší teplická konzervatoř

25. květen 2021 08:37

Studenti teplické konzervatoře tento týden vyhrávají v ulicích města. Centrum Teplic až do pátku oživuje pouliční festival Hudba do ulic. Představí se na něm studenti ze všech oborů školy, což je hudba, zpěv, skladba a dirigování.

Vystoupení jsou v plánu na pěší zóně v Krupské ulici, na divadelní terase nebo u obchodního centra Galerie. Tam se taky odehrál první koncert.

Tepličtí konzervatoristé hrají v ulicích města v rámci akce Hudba do ulic

„Dnes budu hrát skladbu Billie Jean od Michaela Jackosna. Je to skladba, kterou jsem měl v pololetí na zkouškách, ale cvičil jsem ji v podstatě dejme tomu nějaké dva měsíce,“ popisuje Jan Rejzek. Hru na elektronické klávesy studuje druhým rokem. Je z České Lípy, takže v Teplicích běžně bydlí na internátě.

V posledních měsících při distanční výuce jezdil jen na konzultace.

„Posílali jsme profesorovi nahrávky, jak cvičíme, jak pracujeme. Teď, za ten poslední měsíc, kdy jsme už zas mohli chodit alespoň na konzultace, jsme se připravovali právě na Hudbu do ulic, abychom tady měli co převést, abychom se mohli zase po dlouhé době ukázat,“ shrnuje Rejzek.

Tepličtí konzervatoristé hrají v ulicích města v rámci akce Hudba do ulic

Loni měla Hudba do ulic kvůli pandemii pauzu. „Snažíme se přilákat takové posluchače, které nenalákáme do koncertních domů,“ vysvětluje Tereza Nosková, která pětidenní program organizuje. Na konzervatoři jinak vede oddělení bicích nástrojů, navíc je i výchovná poradkyně.

Lidé v rámci Hudby do ulic uslyší třeba swing, pop, rock, písničky z pražských pavlačí a vůbec poprvé i dechovku konzervatoře, Konzervanku.

Pokud by hodně pršelo, přestěhuje se Hudba do ulic na zastřešenou kolonádu u Domu kultury.

Spustit audio

Související