Turisté v Teplicích nově najdou informace a suvenýry na jednom místě – v soukromém turistickém centru

17. květen 2021 10:06

V Teplicích už funguje jen jedno infocentrum. Městské informační centrum přešlo pod soukromou společnost Visit, která v lázeňském městě v oblasti turistického ruchu působí pátou sezónu.

Dosavadní sídlo městského infocentra na Benešově náměstí čeká rozsáhlá oprava, proto si už teď všichni turisté chodí pro informace a suvenýry do kanceláře v Dlouhé ulici, pod Zámeckým náměstím.

Turistické informační centrum v Teplicích nově provozuje společnost Visit Teplice

„Chystáme opět rozjezd našeho vláčku. Od 1. června bychom chtěli dělat pravidelné jízdy, teď ho chytáme soukromou akci,“ popisuje Olga Jarolímková, jednatelka společnosti, zatím co společně s ředitelkou Pavlou Lehnerovou připravují vláček Humboldt na letošní první jízdu – svatbu na hradě Doubravka.

Za dva týdny už se ale vláček zase rozjede na pravidelné trase Zámecké náměstí – Šanovský park – Botanická zahrada a zpět.

„1. června vyjedeme poprvé, a protože je to na den dětí, budeme mít i nějakou speciální akci. Trasu rozšiřovat nebudeme – do poslední chvíle jsme nevěděli, jak to všechno bude,“ vysvětluje Jarolímková. Turisté i místní už prý cestu do turistického centra našli.

Budovu, kde sídlilo teplické infocentrum, čeká oprava

„Upozornění už jsme dali, že tady informační centrum není a nebude, a že ho lidé mají hledat v Dlouhé ulici,“ shrnuje mluvčí města Robin Röhrich. Ukazuje přitom na vývěsku na dveřích bývalého městského informačního centra na Benešově náměstí. Jeho zaměstnanci přešli na městský úřad.

Podle primátora Teplic, Hynka Hanzy z ODS, je původní budova infocentra ve špatném stavu a potřebuje opravu.

„Bude kompletně nová, přestavěná pro nové informační centrum. Po tu dobu bude tu službu pro nás zajišťovat Visit Teplice, a pak uvidíme,“ dodal Hanza.

Turistické centrum v Dlouhé ulici funguje každý den. To je také změna – městské infocentrum mělo totiž o víkendech zavřeno.

Spustit audio

Související