V areálu ústecké nemocnice se otevírá nový pavilon za téměř dvě miliardy korun

10. červen 2024 15:00

V ústecké Masarykově nemocnici otevírá 10. června Krajská zdravotní novostavbu – pavilon J začala stavět před čtyřmi lety. Investice včetně vybavení je podle vedení společnosti téměř 1,8 miliardy korun.

V novém pavilonu jsou moderní operační sály, jednotky intenzivní péče i standardními lůžková oddělení. Přesídlí tam i celé kardiocentrum se všemi svými součástmi – tedy jak kardiologická klinika, a kardiochirurgické oddělení, tak i kardioanestezilogické oddělení.

Sídlit tam bude také oddělení hrudní chirurgie a pracoviště perioperační a intenzivní medicíny nebo kliniky anesteziologie.

Není to ale jediná stavba v areálech nemocnic Krajské zdravotní za poslední roky – před čtyřmi lety začal fungovat nový pavilon s operačními sály v Teplicích a letos na jaře otevřela společnost novou budovou Emergency jak v Děčíně, tak i v Chomutově.

Celkové investice ve všech nemocnicích by podle Krajské zdravotní měly dosáhnout zhruba pěti miliard korun. Miliardu má společnost z úvěru, přes dvě miliardy korun pak získala z několika dotačních titulů.

Spustit audio

Související