Vybudování parkovacího domu u ústecké nemocnice vyjde na téměř 600 milionů korun

13. únor 2024 09:29

Plánovaný parkovací dům a s tím spojený výběr parkovného v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem vyjde bez daně na téměř 600 milionů korun. Krajská zdravotní už začala hledat firmu, která by parkovací dům postavila a provozovala s ním i vlastní parkování v areálu nemocnice.

Podle dokumentace pro veřejnou zakázku má nový parkovací dům pojmout víc než 600 aut, která by měla parkovat v celkem osmi podlažích. Budova by měla vzniknout v podstatě kolem současné kotelny – tedy mezi stávajícími pavilony protetiky a prádelnou Masarykovy nemocnice. Podle mluvčí Krajské zdravotní Petry Roubíčkové by měla být stavba hotová do konce roku 2027.

Vedení krajské společnosti chce parkovací dům vybudovat formou tak zvaného PPP projektu. Soukromá firma má tedy dům postavit a Krajská zdravotní by mu ho měla postupně splácet.

Parkovací dům by se měl stát majetkem Krajské zdravotní do 30 let

Součástí zakázky za téměř 590 milionů korun má být zároveň i výběr parkovného v celém areálu Masarykovy nemocnice. Podle kritérií pro veřejnou zakázku bude u výběru partnera záviset například na tom, jakou cenu stanoví za parkování nejen v areálu nemocnice, ale také přímo v parkovacím domě.

Součástí hodnocení bude i to, za jak dlouho bude partner ochotný převést vlastnictví parkovacího domu na Krajskou zdravotní. Nejdéle by to podle dokumentace mělo být do 30 let.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související