Uzený bůček na rumunský způsob

Bůček není jen česká specialita...

Suroviny: 600 g uzeného bůčku, 1 sáček kysaného zelí, sádlo, 5 zrnek pepře, rajský protlak nebo kečup.

Pracovní postup: Bůček uvaříme do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Zelí podusíme do měkka. Zapékací formu vymažeme sádlem, dno pokryjeme zelím, pak plátky bůčku a opakujeme, až vše spotřebujeme, poslední vrstvou je zelí. Zalijeme vodou, aby maličko překryla poslední vrstvu. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme, až je vše zcela měkké. Před dopečením přidáme pepř a zalijeme ve vodě rozmíchaným protlakem, dopečeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU IRENA NOVÁKOVÁ!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.