Uzená makrela na grilu

Suroviny: 4 uzené filety z makrely, rozehřáté máslo, nahrubo podrcený pepř, citrónová šťáva a petrželka na ozdobu.

Postup: Uzené filety potřeme rozehřátým máslem, smíchaným s drceným pepřem a grilujeme několik minut na středně teplém grilu, dokud nebudou filety propečené s křupavou kůrčičkou. Pak zakapeme citronem, zdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Recepty jsou vybrány z knihy Jarmily Mandžukové Grilování – zajímavé recepty z masa, ryb, zeleniny a ovoce. DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, JARMILA MANDŽUKOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.