Utopenci PIKANT
Suroviny: 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžíce hořčice, špetka pepře, 3 špetky chilli, 2 bobkové listy, 2 nová koření, 4 špetky soli na základ nálevu. Pak ještě 4 lžíce kečupu, asi 40 dkg špekáčků, 4 cibule.
Postup: Smícháme vodu, ocet, olej, worcester, hořčici, pepř, chilli, bobkové listy, nové koření a sůl. 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Do chladného přimícháme kečup a prolijeme tím špekáčky s cibulí ve sklenici. Špekáčky předem oloupeme a nakrájíme na půlky, cibule nakrájíme na kolečka. 3 dny v chladu necháme odležet.
Dobrou chuť vám přeje Hana Strobachová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka