Utopenci
Utopenec - zní to hrozně...
Suroviny a pracovní postup: Připravíme nálev - svaříme čtvrt litru vody a 2 lžičky Deka (nakládací přípravek) nebo Pikantu, asi 6 lžiček octa, 2 celé pepře, 2 nová koření. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme 6-8 špekáčků - oloupeme je a podélně hluboce nařízneme, řez opepříme a vložíme do něj 2-3 kolečka malé cibule. Tyto špekáčky naskládáme křížem do sklenice a ještě proložíme kolečky cibule a 2-3 natrhanými bobkovými listy. Zalijeme zchladlým nálevem, mírně přitlačíme, aby špekáčky neplavaly, uzavřeme a dáme na 3-7 dnů uležet do ledničky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU JAROSLAVA ŠVEJDOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.