Ústecká Přírodovědecká fakulta využívá evropské peníze na zlepšení výuky

1. prosinec 2009

Mezi instituce, pro které jsou evropské peníze vítaným prostředkem k přilepšení, patří univerzity. Mezi nimi také Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Její přírodovědecká fakulta má v získávání evropských peněz značnou praxi a dokáže je využít na spoustu zajímavých věcí.

Učitelé fakulty zjistili, že žáci umějí hrát počítačové hry a surfovat na internetu, ale mají mezery v ovládání programů, které potřebují ke studiu. Tento nedostatek se rozhodli řešit a připravit studijní program, který žáky naučí práci s počítačem.
Fakulta na projekt získala tři a půl milionu korun z evropského sociálního fondu a dalších zdrojů. Peníze se použijí na nákup nových počítačů, odměny pro učitele a přípravu učebnic.
Ze stejného zdroje získala fakulta také dotaci na modernizaci geografických oborů či "Teen age university" - tedy universitu pro -náctileté. Je určena dětem a mladým lidem školou povinným až do devatenácti let. Jejím smyslem je podchytit zvídavé děti, nechat je vyzkoušet si pobyt na akademické půdě a i nahlédnout do vědecké práce. V současnosti probíhá první semestr, určený především pro menší děti, v novém roce přijde čas i pro ty starší. Pokud tedy máte doma dítko, kterému je výuka na základní nebo střední škole málo, podívejte se na internetové stránky www.tau.ujep.cz.

Spustit audio