Tvarohový dort
Sladká mňamka pro dnešní oslavence Matěje...
Suroviny: 1 tvaroh, 1 malý bílý jogurt, půl kelímku zakysané smetany, 250 ml mléka, 1 sáček želatiny (20 g), moučkový cukr, ovoce čerstvé nebo kompotované podle chuti - ananas, jahody, kiwi, banán, maliny, borůvky...
Pracovní postup: Misku vyložíme mikrotenem. Do teplého mléka namočíme želatinu a mícháme, až se rozpustí. Ušleháme tvaroh, jogurt, smetanu, moučkový cukr a vlijeme vlažné mléko s rozpuštěnou želatinou. Přidáme nakrájené ovoce, nalijeme do misky a dáme do lednice ztuhnout.
Ještě lepší varianta je upéci nebo koupit piškotovou roládu s marmeládou, nakrájet ji na plátečky asi 1 cm silné a vyložit jimi misku. Pak teprve vlít tvarohovou hmotu a zbylými plátky poklást povrch. Nechat dobře zatuhnout.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ANNA KOVÁŘOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.