Tvarohový dort

Sladká mňamka pro dnešní oslavence Matěje...

Suroviny: 1 tvaroh, 1 malý bílý jogurt, půl kelímku zakysané smetany, 250 ml mléka, 1 sáček želatiny (20 g), moučkový cukr, ovoce čerstvé nebo kompotované podle chuti - ananas, jahody, kiwi, banán, maliny, borůvky...

Pracovní postup: Misku vyložíme mikrotenem. Do teplého mléka namočíme želatinu a mícháme, až se rozpustí. Ušleháme tvaroh, jogurt, smetanu, moučkový cukr a vlijeme vlažné mléko s rozpuštěnou želatinou. Přidáme nakrájené ovoce, nalijeme do misky a dáme do lednice ztuhnout.
Ještě lepší varianta je upéci nebo koupit piškotovou roládu s marmeládou, nakrájet ji na plátečky asi 1 cm silné a vyložit jimi misku. Pak teprve vlít tvarohovou hmotu a zbylými plátky poklást povrch. Nechat dobře zatuhnout.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ANNA KOVÁŘOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.