Tortily

Bez tortil by mexická kuchyně nebyla úplná...

Suroviny a pracovní postup: Pokud máme jemnou instantní kukuřičnou mouku, odebereme dva hrnky, lehce osolíme a hrnkem vlahé vody zaděláme těsto, dobře hněteme, aby se suroviny spojily. Pak těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků, každý ještě prohněteme a pak mezi dvěma archy alobalu těžkým kastrolem lisujeme tenké placky. Postupně je pečeme na rozpálené tefalové pánvi nebo litinovém tálu po obou stranách. Můžeme si pomoci tak, že alobalovou fólii nejprve na povrchu placky necháme a teprve před obracením na druhou stranu ji sundáme. Měla by být suchá, s malými skvrnkami, stále vláčná. Taky můžeme připravit tortily z pšeničné mouky - na dva hrnky hladké mouky přidáme půl hrnku vlahé vody, trochu soli a lžičku sádla. Opět musíme dobře propracovat, až se tvoří puchýřky. A můžeme taky smíchat mouku pšeničnou se stejným dílem jemné mouky kukuřičné. Tortily se plní různými masovými nebo zeleninovými náplněmi.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.