Topinambury v těstíčku
Topinambury se snesou se vším - i s pivem...
Suroviny: 3/4 kg topinambur, sůl, pepř, olej a na těstíčko 125 g mouky, 1/4 l piva, 1 lžíce oleje, 1-2 vejce, sůl.
Pracovní postup: Topinambury povaříme v osolené vodě asi 20 minut, pak je oloupeme, necháme vychladnout a oschnout a nakrájíme na silnější plátky. Ty osolíme, opepříme a namáčíme v těstíčku našlehaném z uvedených surovin. Smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji. Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.