Tofu s pekingským zelím
Pekingské zelí jsou pevně zavinuté válcové hlávky, menší čínské zelí má zelenou část listů volnější, říká se mu také pak choi. Ale poslouží vám dobře oba druhy.
- 1 balíček uzeného tofu
- 2 lžíce oleje
- miska zelí
- sójová omáčka
- špetka chilli
- rýže
Postup:
- Na oleji opečeme nakrájené tofu.
- Přidáme na proužky nakrájené bílé části pekingského zelí, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme špetkou chilli a chvíli restujeme.
- Přidáme nakrájené zelené části listů ze zelí a všechno společně podusíme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo rýžovým kuskusem.
Související
-
Tofu se zeleninou a quinoou
Zjednodušeně se dá říci, že tofu je sójový sýr a je to oblíbená potravina vegetariánů, ale v dobré úpravě chutná i masojedům. A quinoa je jednou z tzv. superpotravin!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.