Tofu s pekingským zelím
Pekingské zelí jsou pevně zavinuté válcové hlávky, menší čínské zelí má zelenou část listů volnější, říká se mu také pak choi. Ale poslouží vám dobře oba druhy.
Ingredience
- 1 balíček uzeného tofu
- 2 lžíce oleje
- miska zelí
- sójová omáčka
- špetka chilli
- rýže
Postup:
- Na oleji opečeme nakrájené tofu.
- Přidáme na proužky nakrájené bílé části pekingského zelí, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme špetkou chilli a chvíli restujeme.
- Přidáme nakrájené zelené části listů ze zelí a všechno společně podusíme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo rýžovým kuskusem.
Související
-
Tofu se zeleninou a quinoou
Zjednodušeně se dá říci, že tofu je sójový sýr a je to oblíbená potravina vegetariánů, ale v dobré úpravě chutná i masojedům. A quinoa je jednou z tzv. superpotravin!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.