Tofu s pekingským zelím

Pekingské zelí jsou pevně zavinuté válcové hlávky, menší čínské zelí má zelenou část listů volnější, říká se mu také pak choi. Ale poslouží vám dobře oba druhy.

Ingredience
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 2 lžíce oleje
  • miska zelí
  • sójová omáčka
  • špetka chilli
  • rýže

Postup:

  1. Na oleji opečeme nakrájené tofu.
  2. Přidáme na proužky nakrájené bílé části pekingského zelí, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme špetkou chilli a chvíli restujeme.
  3. Přidáme nakrájené zelené části listů ze zelí a všechno společně podusíme.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo rýžovým kuskusem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.