Těstoviny s rajskou salsou a slaninou

Vhodné i do rodiny, kde ke stolu zasedá vegetarián vedle masojeda.

Suroviny:
těstoviny pro 4 osoby
1 cibule
4 velká rajčata nebo 500 g konzervovaných loupaných rajčat
100-150 g slaniny
3 stroužky česneku
trochu tymiánu
sůl
olej

Postup:

1. Nakrájenou cibuli a plátky česneku zpěníme na rozehřátém oleji a přidáme nakrájená rajčata, tymián a osolíme.

2. Dusíme, příliš nepodléváme.

3. Dáme vařit těstoviny podle návodu.

4. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozpečeme.

4. Uvařené těstoviny ocedíme, v hrnci promícháme se lžící oleje a dáváme porce na talíř. Přidáme rajskou omáčku a na povrch ještě rozpečenou slaninu. Vegetarián ten poslední krok vynechá.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.