Těstovinový salát s kuřecím masem
Praktický tip na spotřebování zbytků a příště už budete maso i těstoviny připravovat právě kvůli tomuto salátu…
Suroviny:
1 kuřecí prsíčko nebo zbytek pečeného kuřete
3 hrnky uvařených těstovin (vrtule, farfalle, kolínka…)
2 rajčata
1 paprika
půl polní okurky
2 lžíce majonézy
2 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu
pepř mletý
sůl
olivový olej
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky, pokud už není tepelně zpracované, orestujeme ho na rozehřátém oleji a necháme zchladnout.
2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, pozor – nerozvařit do měkka. Výhodné je použít zbytek už uvařených vychladlých těstovin.
3. Rajčata, papriku, okurku omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky, okurku podle vlastní chuti oloupeme nebo necháme se slupkou.
4. Nakrájenou zeleninu, vychladlé maso a těstoviny smícháme, přidáme majonézu s kysanou smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme a promícháme. Před podáváním necháme v chladu trochu proležet. Podáváme s pečivem.
Dobrou chuť vám přeje Monika Beránková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.