Tempura
Na své si přijdou i vegetariáni...Suroviny a postup:Nakrájíme velmi tenoučké nudličky ze zeleniny (lilek, mrkev, cibule, paprika - můžeme použít i fazolové lusky...). Ve studené vodě rozmícháme vejce, hladkou mouku a sůl (poměr: na 1 deci vody 1 velké vejce nebo 2 malá a asi 140 g mouky). Do vzniklého těstíčka dáme zeleninu, promícháme a pak dvěma vidličkami nabíráme malé kopečky a dáváme do rozehřátého oleje smažit, tvar lehce upravíme a usmažíme do zlatova. Na talíři pak ještě přelijeme omáčkou - na ni smícháme zeleninový vývar, cukr, sojovou omáčku, glutasol nebo i sůl. Stejně se dá tempura připravit z kuřecího masa, ryb, plodů moře...
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka