Sýrové fondue

Suroviny: 400g tvrdého sýra (namíchat 2-3 druhy), 1-2 stroužky česneku, 250ml bílého suchého vína, lžička citrónové šťávy, 2 lžičky solamylu, 1dc likéru, pepř, špetka mletého muškátového oříšku, na kostičky nakrájená bageta, popřípadě veka.

Postup: Sýr nahrubo nastrouháme, necháme na chvilku rozdýchat v pokojové teplotě. Dva stroužky česneku oloupeme - jedním vytřeme misku fondue a druhý dáme přímo do misky pro silnější česnekovou chuť. Přilijeme bílé víno, lehce převaříme, vyjmeme stroužek česneku, dolijeme trošičku citrónové šťávy. Postupně přidáváme do misky sýr, podle chuti přidáme trochu likéru. Pokud bude potřeba můžeme zahustit solamylem a nakonec ochutíme muškátovým oříškem a pepřem.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.