Syrníky z olomouckých tvarůžků
Tak syrníky nebo syrečkovníky :-)?
Suroviny: 200 g měkkého tvarohu, 100 g tvarůžků, 100 g vařených brambor, 2 vejce, 30 g krupice, 100 g másla, sůl, pepř, kmín, paprika.
Pracovní postup: Prolisovaný tvaroh smícháme s vařenými nastrouhanými bramborami, nastrouhanými tvarůžky, vejci, krupicí a podle potřeby dosolíme a okořeníme. Vypracujeme stejnorodou hmotu, tvoříme z ní placičky a rychle je opékáme na másle.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU VLADIMÍR NAJMAN!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka